Kirjat

Saana Monthan: Kansan konstit keholle ja kodille
(Kansanlääkintäseura ry, 2014, www.perinnetieto.fi)

”Muistatko mummulasta?
Lentsunkarkoitusjuoma, kahvinporot puutarhaan myyrien karkoitukseen, ruokasooda kodin puhdistukseen, kamferia öttiäisten pelokkeeksi, luonnolliset hyötyliuokset kasvimaille. Perinteiset ruoka-ainekset keittiön kaapista taikka puutarhasta ovat nopea ja helppo tapa auttaa kehon, kodin ja puutarhan ongelmissa.

Niin se vaan on, että vanhan kansan konstit auttavat edelleen.”

Saatavana kirjakaupoista kautta maan tai tilaamalla www.perinnetieto.fiSaana Monthan – Osmo Hänninen – Päiviö Vertanen: Kansanlääkintää ja kotikonsteja
(Kansanlääkintäseura ry, 2011, www.perinnetieto.fi)

”Muistatko mummulasta?
Kaalinlehtiä kipeisiin niveliin, kahvinporoja kuiville käsille, kermaa pieniin palovammoihin, mansikkaa hampaiden kiillotukseen, merisuolakääre tulehduksiin, porkkanamehua ihottumalle, sinappikääre kaikenmoiseen kolotukseen, sipulisukat flunssaoireisiin.

Kansanlääkintätieto kulkee edelleenkin sukupolvilta toisille. Ja toimii nykypäivänäkin.”

Saatavana kirjakaupoista kautta maan tai tilaamalla www.perinnetieto.fiHannes Karppinen – Osmo Hänninen: Mestariparantajat
(Otava, 2007, www.otava.fi)

”Kansanparannus elää ja voi hyvin. Käsillä annettava jäsenkorjaus on kansanparannuksen yleisin muoto. Kirjassa esitellään kahden kansanparantajan, Hannes Karppisen ja Olavi Mäkelän, omat opintiet ja parantajan urat. Toinen on elänyt koko ikänsä maaseutuympäristössä, toinen lähti leivän perässä pääkaupunkiseudulle. Molemmat parantajat ovat olleet myös taitavia opettajia.”

Saatavana kirjakaupoista kautta maan